Opinie

Lang ondanks Ajax-verleden naar PSV? 'Als iemand het zou doen, dan is hij het'

Lang ondanks Ajax-verleden naar PSV? 'Als iemand het zou doen, dan is hij het'

03-01-2023 17:29
3

Noa Lang staat op de nominatie om Club Brugge te gaan verlaten, net als afgelopen zomer. De Nederlander heeft momenteel een rol die niet bij hem past en zou zijn carrière elders voort willen zetten. In een nieuwe #DoneDeal de podcast worden de mogelijke toekomstige opties besproken.

Net als afgelopen zomer worden er met Bournemouth, West Ham United en Leeds United weer de nodige Premier League-clubs aan Lang gelinkt. Het is niet de eerste keer dat The Whites in één adem met de Nederlander worden genoemd, maar Bournemouth lijkt nu het meest concreet te zijn.

"Het is de club waar je het liefst niet heen wil, maar wel de club die hem het meest waarschijnlijk kan halen", begint Lars Teunissen, redacteur van VoetbalPrimeur. Er worden gelijk vraagtekens gezet van het absurd hoge prijskaartje dat Brugge voor de Nederlander verlangt. "25 miljoen vind ik te veel voor hem. Hij heeft twee doelpunten, twee assists en is bankzitter. Dan moet je wanneer dat bedrag geboden wordt er een strik omheen doen en hem laten gaan."

Naast Bournemouth wordt er ook nog een opvallende optie geopperd: PSV. De Eindhovenaren zoeken na het vertrek van Cody Gakpo nog een linksbuiten. "Ze hebben een zak geld gekregen – buiten dat wanneer Lang echt 25 miljoen moet kosten want dan ben je meteen klaar – en hij zit in een moeilijke situatie. Zo’n gekke gedachte is het niet", aldus Dennie van Laar, hoofdredacteur bij VP, die bijval krijgt van Ruben Winkels. 'Het lijkt één en één is twee, al is Lang met zijn Ajax-verleden niet de meest voor de meest logische kandidaat. Maar als iemand het zou kunnen doen, dan is hij het. Hij heeft gewoon schijt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!