Nieuws

Onrust in Amsterdam na Blind-exit: 'Het werd een kwestie van: hij eruit of ik'

Onrust in Amsterdam na Blind-exit: 'Het werd een kwestie van: hij eruit of ik'

29-12-2022 07:13
1

Ajax-trainer Alfred Schreuder was niet tevreden over de 'beleving en betrokkenheid' van Daley Blind in zijn laatste periode in Amsterdam. Dat meldt De Volkskrant in een uitgebreide analyse.

'Het ontbinden van het contract van Ajacied Daley Blind is de uitkomst van een machtsstrijd binnen de club', begint de Nederlandse krant, die een aantal saillante details op tafel legde. Zo zou Schreuder goede gesprekken hebben gevoerd met de Oranje-international, nadat de routinier werd verwezen naar de bank. 'Er volgden drie gesprekken, maar die zorgden vooral voor verwijdering en verdere afdaling van Blind in de pikorde', zo klinkt het.

'Blind, een uitmuntende passer en op het WK basisspeler in alle wedstrijden, vindt zichzelf goed genoeg voor een vaste basisplaats', vervolgt De Volkskrant. 'Schreuder vindt hem in defensief en fysiek opzicht te kwetsbaar worden om altijd op te stellen. De trainer miste daarna beleving en betrokkenheid bij Blind tijdens zijn invalbeurten. Het werd een kwestie van: hij eruit of ik.'

Blind moest uiteindelijk zijn biezen pakken. Ajax besloot dinsdag het nog lopende contract van de Oranje-international te beëindigen. De 32-jarige linkspoot moet nu op zoek naar een nieuwe club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!