Nieuws

Voorlopig geen overname van Feyenoord: 'Moeten eerst naar een andere constructie'

Voorlopig geen overname van Feyenoord: 'Moeten eerst naar een andere constructie'

28-12-2022 10:10

Ondanks interesse van meerdere partijen zal Feyenoord voorlopig niet worden overgenomen, stelt algemeen directeur Dennis te Kloese. De Rotterdamse club wil eerst de komende paar jaar intern de structuur veranderen.

Te Kloese spreekt over de plannen van de Stadionclub in gesprek met Voetbal International. "Als wij eerst de structuur versimpelen en de vooruitzichten voor de komende drie tot vijf jaar klip en klaar kunnen verwoorden, staan we een stuk sterker. Met zoveel interesse van investeerders voor voetbalclubs komen er natuurlijk ook voor Feyenoord genoeg aanvragen. Zelf houden we dat even af."

Voordat investeerders worden gevonden voor de club zelf, wil Te Kloese meer zeggenschap hebben over De Kuip. "We zijn niet meer dan een huurder, die afhankelijk is van de verhuurder. Willen we doorgroeien en meer verdienen in De Kuip, dan moeten we naar een andere constructie. Eén ding is zeker: wij willen zelf aan het stuur zitten. Nu worden we verantwoordelijk gehouden, terwijl we als huurder niet zoveel te vertellen hebben."

Feyenoord is momenteel koploper in de Eredivisie en een landskampioenschap zou de kortetermijnplannen goed doen. "Het begint allemaal met spelers op de groene mat. Goede resultaten leiden tot betere transfers, hogere Europese premies, meer geld om te herinvesteren en een positievere uitstraling. Op die manier kan je het vliegwiel ook aan het draaien krijgen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!