Nieuws

Treurig nieuws uit Brazilië: gezondheid voetbalicoon Pelé gaat verder achteruit

Treurig nieuws uit Brazilië: gezondheid voetbalicoon Pelé gaat verder achteruit

21-12-2022 23:29

De gezondheid van voetballegende Pelé gaat verder achteruit, meldt NU.nl. Het ziekenhuis waar de 82-jarige Braziliaan is opgenomen, laat weten dat de darmkanker aan het verergeren is.

Pelé kampt al langer met gezondheidsklachten. In september 2021 werd de darmtumor vastgesteld, maar de Braziliaanse voetballegende heeft ook al een tijdje extra verzorging nodig vanwege problemen aan zijn hart en nieren.

Anderhalve week geleden leek de situatie van de ex-aanvaller nog redelijk stabiel. "Zijn toestand blijft verbeteren, met name de luchtweginfectie", zeiden zijn dokteren. Ook Kely Nascimento, de dochter van Pelé, liet de buitenwereld weten dat er geen reden voor paniek was. "Hij is in het ziekenhuis voor medicatie. Er is geen sprake van een noodgeval of een nieuwe, slechte diagnose", schreef ze via Instagram. 

Pelé werd driemaal wereldkampioen met Brazilië, in 1958, 1962 en 1970. Met 77 goals in 92 interlands is hij nog altijd topscorer aller tijden van zijn vaderland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!