Transfernieuws

Geruchten rondom De Jong weggewuifd: 'Niets veranderd ten opzichte van de zomer'

Geruchten rondom De Jong weggewuifd: 'Niets veranderd ten opzichte van de zomer'

21-12-2022 17:49

Er is nog altijd niets veranderd rondom de situatie van Frenkie de Jong, stelt transferexpert Fabrizio Romano. De Italiaanse journalist schuift alle geruchten rondom de Nederlander van tafel.

Na het WK begonnen de verhalen rondom De Jong direct weer te leven. Volgens Spaanse media zou de Nederlander bijvoorbeeld hebben gesproken met Erik ten Hag over een mogelijke toekomst bij Manchester United, wat hem aan het denken zou hebben gezet.

Daar is volgens Romano niets van waar. Volgens de Italiaan is de situatie nog 'precies hetzelfde als tijdens afgelopen zomer', wat betekent dat De Jong bij FC Barcelona wil blijven, iets wat hij meermaals duidelijk heeft gemaakt. "Er zijn geen nieuwe gesprekken gevoerd en zijn focus ligt bij Barcelona. Ook Chelsea wilde Frenkie, niet alleen United", besluit de journalist.

Over ruim een week begint Barcelona aan de tweede seizoenshelft. De Catalaanse derby tegen Espanyol staat dan op de rol. Of De Jong al van de partij zal zijn, is niet duidelijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!