Nieuws

Ten Hag blikt terug op dieptepunt bij United: 'We werden er finaal van afgespeeld'

Ten Hag blikt terug op dieptepunt bij United: 'We werden er finaal van afgespeeld'

21-12-2022 14:23 Laatste update: 14:24

Erik ten Hag noemt de 4-0 verliespartij tegen Brentford 'het absolute dieptepunt' van zijn Manchester United-tijd. De manager van The Mancunians greep hard in na de harde nederlaag en dat wierp zijn vruchten af.

Ten Hag ging in een van zijn eerste wedstrijden als manager van United keihard onderuit op bezoek bij Brentford. The Red Devils hadden niks in te brengen in de uitwedstrijd en gingen er met 4-0 af. "Brentford was het absolute dieptepunt", blikt Ten Hag terug in gesprek met Voetbal International. "Die dag was het super warm, 35 graden, dan word je getest als ploeg. Nou, we werden er finaal van afgespeeld. Dan hebben ze het over tactiek, maar het had niets met tactiek te maken."

"Ik zag vooraf al een speler van ons met zijn hoofd schudden en zuchtend zeggen: “Het is veel te warm om te voetballen”. Ik hoorde het, en toen dacht ik: Wacht even, wat is dit?", vervolgt de oud-trainer van Ajax. "De tegenstander heeft er ook last van, dan moet je je vermannen. Dan moet je hardheid hebben. Maar daar ontbrak het aan, die ambitie. Het was een overduidelijk signaal en zo vlak voor een wedstrijd is dat al niet meer te sturen. Je roept nog wel wat van: Niet zeiken, gaan! Maar in de rust stonden we met 4-0 achter."

Na de wedstrijd werd duidelijk dat Brentford 13,6 kilometer meer had afgelegd dan United. Voor Ten Hag was dat onacceptabel en dus greep hij hard in. "Een dag later heb ik de vrije dag ingetrokken. Dat begrepen ze wel, maar dat ik hen vervolgens confronteerde met hun prestaties, bracht de boel wel in beweging. Ik zei: Onacceptabel. We gaan zo die 13,6 kilometer lopen, die we van gisteren nog tegoed hebben. Als ik heel eerlijk ben, wilde ik het nog extremer doen, maar daar ben ik op teruggekomen, want het gaat uiteindelijk om het doel, wat je ermee losmaakt bij de spelers. Ik ben zelf ook mee gaan lopen, want ik ben ook onderdeel van het team."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!