Nieuws

'Schreuder kan na Barça-vertrek snel onderdak vinden: FC Basel biedt uitkomst'

'Schreuder kan na Barça-vertrek snel onderdak vinden: FC Basel biedt uitkomst'

16-12-2021 15:12

Alfred Schreuder is kandidaat om Patrick Rahmen als trainer van FC Basel op te volgen. De Zwitsers bereiden een ontslag van de huidige oefenmeester voor en zien in de Nederlander een potentiële opvolger. 

Dat meldt Kicker. Sinds zijn vertrek bij FC Barcelona - waar hij assistent-trainer van Ronald Koeman was - zit Schreuder zonder club, waardoor hij op ieder moment kan instappen bij Basel. Het hoofdtrainerschap zou niet nieuw zijn voor de Nederlander, die eerder al aan het roer stond bij FC Twente en Hoffenheim.

De topclub uit Zwitserland presteert dit seizoen ondermaats. Na een jarenlange alleenheerschappij - Basel werd tussen 2010 en 2017 acht keer op rij landskampioen - neemt het succes van de club af. Dit seizoen bedraagt de achterstand op koploper FC Zürich vijf punten. De directie van Basel dicht dit toe aan Rahmen, die volgens Kicker ontslagen kan gaan worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!