Transfernieuws

'Bayern gaat concurrentie aan met Manchester United in strijd om doelman'

'Bayern gaat concurrentie aan met Manchester United in strijd om doelman'

21-12-2022 07:55

Yann Sommer geldt als de belangrijkste kandidaat om het keepersprobleem dat bij Bayern München is ontstaan op te lossen, meldt BILD-journalist Christian Falk. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde verslaggever moet de Zwitser in de winter de zwaar geblesseerde Manuel Neuer gaan vervangen. Manchester United zou een andere partij zijn met interesse voor de goalie.

Neuer mist de rest van het seizoen bij Der Rekordmeister nadat hij zijn been brak op winterstop na afloop van het WK. Vervolgens kwam de geruchtenmolen op gang en zouden onder meer Keylor Navas (Paris Saint-Germain) en Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb) gegadigden zijn voor de vacature, maar volgens BILD is Sommer gebombardeerd tot prioriteit nummer één.

De Zwitsers international is bezig aan zijn negende jaargang bij Borussia Mönchengladbach, maar beschikt over een contract dat medio 2023 afloopt. Daardoor zal er slechts een bescheiden transfersom op tafel moeten komen voor de 34-jarige doelman. BILD weet dat 'meerdere topclubs' geïnteresseerd zijn in Sommer, waaronder Manchester United.

Een transfer naar The Mancunians is eveneens een optie voor de keeper, aangezien hij nog altijd de wens koestert om in Engeland te spelen. Het zou daarom goed mogelijk zijn dat Sommer slechts voor een korte periode wordt gehaald, om vervolgens de overstap naar Old Trafford te maken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!