Nieuws

Oud-topscheidsrechter Dean looft Marciniak: 'Beslissing van het toernooi'

Oud-topscheidsrechter Dean looft Marciniak: 'Beslissing van het toernooi'

19-12-2022 08:52
2

Voormalig topscheidsrechter Mike Dean is onder de indruk van de manier waarop Szymon Marciniak leiding gaf over de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk. De 41-jarige Pool was volgens de Engelsman op haast geen fout te betrappen.

"Ik was in het Lusail Stadium om een fantastische prestatie van een scheidsrechter mee te maken", stelt Dean, opgetekend door de Daily Mail. "Stel je voor onder hoeveel druk Szymon Marciniak, de 41-jarige oud-voetballer uit Polen, stond. De wedstrijd werd door miljoenen bekeken. Zoveel hing af van zijn beslissingen, en toch was zijn leiding werkelijk fantastisch."

Marciniak wees maar liefst drie keer naar de stip, waaronder in de 117de minuut. De eerste strafschop werd gegeven na een valpartij van Ángel Di María. "Zodra Di María naar de grond ging, dacht ik: strafschop. Marciniak aarzelde geen moment en wees naar de stip. De Franse spelers renden niet eens op hem af: wij wisten het ook wel."

Tien minuten voor tijd werd het spannend door een tweede strafschop. "Randal Kolo Muani kroop achter de verdediging en werd neergehaald door Nicolas Otamendi. Weer was er contact. Weer was het een overtreding in het strafschopgebied." Frankrijk wilde enkele minuten later weer een strafschop, maar Marciniak ging daar niet in mee. "Wat. Een. Beslissing. Misschien wel de beste van allemaal. Marciniak stond op de goede plek en zag dat Enzo Fernandez zijn been wegtrok. Marcus Thuram kreeg terecht geel", besluit Dean.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!