Nieuws

Cardiff weigert te betalen voor tragisch overleden speler en krijgt transferverbod

Cardiff weigert te betalen voor tragisch overleden speler en krijgt transferverbod

17-12-2022 15:53

Cardiff City krijgt een transferverbod opgelegd van de Engelse voetbalbond. De club heeft nog altijd niet het volledige bedrag betaald voor Emiliano Sala, die in 2019 onderweg was van Nantes, maar tragisch om het leven kwam.

De deal tussen Cardiff en Nantes was drie jaar geleden in kannen en kruiken. Sala maakte de overstap naar Engeland, maar de speler kwam om het leven tijdens de reis door een vliegtuigongeluk. De laatste jaren ontstond onenigheid over Cardiff en Nantes wat betreft het betalen van de transfersom.

Cardiff kocht de speler voor zeventien miljoen euro, maar heeft een deel van die som nog altijd niet afgestaan. De FIFA besloot dat Cardiff zes miljoen euro moest afstaan voor de voetballer. Nantes heeft echter nog geen cent zien arriveren vanuit Wales.

De Engelse club heeft door de weigering een transferbod gekregen, stelt voorzitter Mehmet Dalman. 'We hebben niet betaald en hebben op dit moment ook niet de intentie om dat te gaan doen', stelt Dalman. Cardiff ging al in hoger beroep na het besluit van de FIFA, maar dat haalde niets uit.