Nieuws

Terugkeer van Ziyech wordt lastig verhaal: 'Ajax zit in de maag met Conceição'

Terugkeer van Ziyech wordt lastig verhaal: 'Ajax zit in de maag met Conceição'

16-12-2022 21:42 Laatste update: 21:42

Het zal voor Ajax een lastig verhaal worden om Hakim Ziyech terug naar Amsterdam te halen. De regerend landskampioen staat sowieso een drukke transferperiode te wachten, onder meer Daley Blind, Mohammed Kudus en Edson Álvarez zouden weleens kunnen vertrekken.

Dat stelt Freek Jansen, clubwatcher namens Voetbal International. Álvarez en Kudus waren actief op het WK en laatstgenoemde maakte daar een goede indruk. "Die wil naar Engeland, er is veel interesse voor hem", vertelt Jansen in de Pak Schaal podcast van VI. "Borussia Dortmund wil hem ook. Ik denk dat je nu de hoofdprijs voor hem moet pakken."

De naam van Ziyech valt vaak bij Ajax, maar een terugkeer wordt lastig. "De meningen zijn verdeeld binnen Ajax. Dat heeft onder meer met het financiële aspect te maken. Natuurlijk zitten ze een beetje in de maag met Francisco Conceição. Met hem hebben ze een plan", aldus Jansen, die bevestigt dat Andries Noppert ook gevolgd wordt door de Amsterdammers. "Gorter wil verhuurd worden om ergens anders ervaring op te doen. Ajax heeft een lijst met keepers, daar staat Noppert ook op. Ze willen een keeper waar ze de komende jaren mee vooruit kunnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!