Nieuws

Blind-situatie houdt gemoederen bezig: 'Schreuder kan alvast oordopjes gaan kopen'

Blind-situatie houdt gemoederen bezig: 'Schreuder kan alvast oordopjes gaan kopen'

16-12-2022 15:50

De situatie rondom Daley Blind bij Ajax blijft de gemoederen bezighouden. De verdediger lijkt op weg naar de uitgang. Volgens Het Parool nemen de Amsterdammers een risico als besloten wordt dat de international zonder transfersom kan vertrekken uit de hoofdstad.

In de laatste weken voor het WK belandde Blind onder Alfred Schreuder op de bank bij Ajax. Ondanks zijn basisplaats op het eindtoernooi in Qatar, lijkt de linkspoot vooralsnog rekening te moeten houden met een rol op het tweede plan. Royal Antwerp FC zou hem uit zijn uitzichtloze situatie willen bevrijden. 'In de Arena gaat de manier waarop dit afscheid plaatsvindt, niet goed vallen', voorspelt Het Parool.

'Bij het eerste puntverlies moet Schreuder oordopjes kopen. In wezen heeft Ajax een groot, vlijmscherp zwaard boven het hoofd van zijn trainer gehangen door Blind zo te laten vallen.' Voetbal International bezigt bij monde van hoofdredacteur Freek Jansen soortgelijke bewoordingen. 'Wat sowieso de realiteit is, is dat de onrust bij Ajax opnieuw verder is aangewakkerd', schrijft hij in een opiniestuk. 'Na een slechte eerste seizoenshelft richten de pijlen zich op Schreuder, wordt de selectie als ondermaats en niet in balans beschouwd en kijken slechts weinig Ajacieden hoopvol uit naar de tweede seizoenshelft.'

Volgens Jansen staat de boel bij Ajax door de Blind-situatie weer 'op scherp' en dat komt mede door de veelbesproken Tweet van de Ajacied zelf. 'Wie bedoelt hij met typisch? En waarin schuilt de verkeerde afspiegeling van zaken? Het is wachten is op het ware verhaal.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!