Nieuws

Berlusconi zorgt voor ophef: 'Als jullie winnen, breng ik een bus vol prostituees'

Berlusconi zorgt voor ophef: 'Als jullie winnen, breng ik een bus vol prostituees'

15-12-2022 10:47

De markante Silvio Berlusconi heeft in Italië voor ophef gezorgd met een uitspraak. De huidige baas van AC Monza belooft zijn spelers een 'bus vol prostituees' als zij weten te winnen van de topclubs, blijkt uit een video die circuleert op social media.

De voormalig Italiaans premier en oud-voorzitter van AC Milan deed de uitspraken op een Kerstbijeenkomst van Monza. Daarvoor moet er wel eerst gewonnen worden van één van de Serie A-topclub. "Ik zei tegen de jongens... Nu gaan we spelen tegen clubs als Milan en Juventus. Als je wint van een van deze topteams, zal ik een bus met hoeren naar de kleedkamer brengen", zegt Berlusconi.

De uitspraken van de voormalig politicus komen hem op kritiek te staan. "Dit is gebruikelijke vrouwonvriendelijke taal van Berlusconi", reageert senator Daniela Sbrollini tegenover Reuters. "Een grap van slechte smaak die je sprakeloos maakt."

Het is niet voor het eerst dat Berlusconi zichzelf in verlegenheid brengt. In 2011 kwam hij negatief in het nieuws omdat hij beschuldigd werd van seks met een minderjarige prostituee tijdens één van zijn berucht bunga-bunga feestjes. In 2015 werd hij in hoger beroep vrijgesproken, omdat de vrouw niet minderjarig bleek te zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!