Nieuws

'Messi is inderdaad beste speler ooit, voel me bevoorrecht zijn trainer te zijn'

'Messi is inderdaad beste speler ooit, voel me bevoorrecht zijn trainer te zijn'

14-12-2022 07:12

Argentinië-bondscoach Lionel Scaloni weet het na de halve finale tussen zijn land en Kroatië zeker: Lionel Messi is de beste speler ooit. Dat laat de trainer weten na afloop van het met 3-0 gewonnen duel.

"Soms lijkt het erop dat wij dat als Argentijnen natuurlijk zeggen omdat Leo Argentijns is, maar ik twijfel er niet aan om het te zeggen: Leo is inderdaad de beste speler ooit", aldus Scaloni. "Ik voel me bevoorrecht om zijn bondscoach te zijn. Ik voel me vereerd om hem te mogen trainen en hem te zien spelen. Het is iets bijzonders, want elke keer dat je Leo ziet spelen, dan is hij een enorme bron van motivatie voor zijn teamgenoten, de mensen, voor de hele wereld."

Ook Julián Álvarez kon op lof rekenen na twee doelpunten voor de Argentijnen. "Julián speelde uitstekend, niet alleen vanwege zijn goals. Hij was in zijn rol ook erg belangrijk voor onze middenvelders. Hij toonde veel spelintelligentie. We zijn heel blij met hem: wat we op het veld van hem verlangen, voert hij uit", aldus Scaloni.

Door het bereiken van de finale treedt Scaloni in de voetsporen van oud-bondscoaches als Cesar Luis Menotti, Carlos Bilardo en Alejandro Sabella. "De finale bereiken is geweldig, maar ik kan mezelf niet met hen vergelijken. Ik voel me wel trots dat ik ons land mag vertegenwoordigen in een WK-finale. Ik ben echt een bevoorrecht persoon."