Opinie

'Dirigent' Messi domineert Argentijnse headlines: 'Hij zit in zijn Qatar-modus'

'Dirigent' Messi domineert Argentijnse headlines: 'Hij zit in zijn Qatar-modus'

13-12-2022 22:37 Laatste update: 22:45

Lionel Messi stal dinsdagavond de show in de halve finale tussen Argentinië en Kroatië. Met één goal en een grandioze assist was de spelmaker de ster van de avond. Ook in de Argentijnse kranten domineert Messi momenteel de headlines.

TyC komt superlatieven tekort om het WK van Messi te beschrijven. 'Er zijn tal van adjectieven om het WK onder leiding van Lionel Messi te beschrijven', begint het Argentijnse medium, dat erg onder de indruk is van La Albiceleste. 'Door de dirigent van het Argentijnse team is de finale bereikt met hoogstaand voetbal dat met lef en het hart gespeeld wordt. De kapitein liet tegen Kroatië opnieuw zien dat hij de baas over de bal is. Hij verzilverde een strafschop, leidde elke blauwe aanval in en gaf de finishing tast bij de assit van Julian Álvarez.'

Naast Messi vertolkte ook laatstgenoemde Argentijn een belangrijke hoofdrol. De spits van Manchester City veroorzaakte een strafschop en produceerde de overig twee doelpunt. 'Met Messi en Julián naar de WK-finale!', kopt Olé, dat de schijnwerpers vervolgens op Messi richt. 'Opnieuw is het Messi in zijn Qatar-modus die de ban breekt en Álvarez die in een spannend optreden scoort. Een geweldige Argentijnse middag die met drie tegen nul is bezegeld. Dat ga je voelen in elke kreet, in elk hart, in elke knuffel.'

Dat Argentinië de eerste finalist is, is bekend. De Zuid-Amerikanen nemen het op tegen de winnaar van Marokko en Frankrijk, de wedstrijd die woensdagavond om 20.00 gespeeld wordt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!