Reactie

Scaloni blikt terug op duel met Oranje: 'Gespeeld zoals er gespeeld moest worden'

Scaloni blikt terug op duel met Oranje: 'Gespeeld zoals er gespeeld moest worden'

12-12-2022 14:25 Laatste update: 14:34

Argentinië-bondscoach Lionel Scaloni heeft geen spijt van de agressiviteit waarmee zijn ploeg voor de dag kwam tegen Oranje. Volgens de oefenmeester moest de wedstrijd zo gespeeld worden.

Zoals bekend was het duel tussen Oranje en Argentinië verhit. In totaal werden er liefst 19 gele kaarten uitgedeeld, waardoor scheidsrechter Matheu Lahoz na afloop flink onder vuur lag. Scaloni zit er niet mee. "De wedstrijd tegen Nederland werd gespeeld zoals die gespeeld moest worden, dit is voetbal", blikte hij terug op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Kroatië.

"We weten wat verliezen is maar we weten ook wat we moeten doen om te winnen", vervolgde de Argentijn, die terugblikt op twee momenten met een verschillende afloop. "De eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië verloren we, daarna hebben we ons voorbereid op wat komen ging. Dat hebben we eerder laten zien in de Copa América. Ik geloof niet dat we niet weten hoe we moeten winnen."

Ondanks de taferelen spreekt Scaloni zich respectvol uit over het Nederlands elftal. "We hebben diep respect voor Nederland, Kroatië en alle andere rivalen. Maar de manier waarop wij spelen is de afdruk van wie we zijn", besloot hij, geciteerd door TyC. Dinsdagavond staat het duel tussen Argentinië en Kroatië op het programma, om 20.00.