Nieuws

Van Gaal krijgt tips van Argentinië-expert Schweinsteiger: 'Dat vind ik geweldig'

Van Gaal krijgt tips van Argentinië-expert Schweinsteiger: 'Dat vind ik geweldig'

08-12-2022 17:23

Bondscoach Louis van Gaal staat vrijdag tegenover Argentinië in de kwartfinales van het WK en beschikt over een geheim wapen. Bastian Schweinsteiger speelde bij Bayern München onder Van Gaal en heeft contact met de bondscoach over de mogelijke zwaktes van de Argentijnen.

Schweinsteiger stond in 2014 in de finale van het WK en nam het op tegen Argentinië. Die Mannschaft won de finale door een treffer van Mario Götze in de verlenging. De voormalig international heeft contact opgenomen met Van Gaal. "Dat is privé, het spijt me. Ik kan niets daarover zeggen. Ik vind het geweldig dat hij dat doet. Echt geweldig. Ik vraag het ook aan hem, want hij is nu reporter", stelt Van Gaal donderdag tijdens de persconferentie. 

Van Gaal heeft louter lovende woorden over voor Schweinsteiger. "Hij is een speler geweest met heel veel brains en voetbal wordt met het brein gespeeld. Ik steek er ook wel wat van op, wat mijn scouts nog niet gezegd hebben. Het is heel positief. Hij is voor Nederland, nu dat Duitsland uitgeschakeld is", besluit Van Gaal.