Nieuws

Argentijnse bondscoach looft Van Gaal: 'Een eer en een mooi cadeau'

Argentijnse bondscoach looft Van Gaal: 'Een eer en een mooi cadeau'

04-12-2022 19:44
1

Lionel Scaloni staat vrijdag met Argentinië tegenover het Oranje van Louis van Gaal. De Argentijnse bondscoach heeft veel respect voor de Nederlandse trainer, maar hoopt uiteraard wel door te gaan naar de halve finale.

Scaloni ziet dat Oranje vooral in de groepsfase nog niet in zijn allerbeste vorm stak. "Het elftal schittert niet zoals vorige Nederlandse ploegen dat deden, maar ze zijn altijd duidelijk in wat ze willen doen", aldus de oud-voetballer op de persconferentie. "Ze hebben sterke en zwakke punten, waar we ons voordeel uit proberen te halen. Het wordt een wedstrijd tussen twee landen met een rijke historie. Hopelijk gaan we door."

Toch is de bondscoach van de Argentijnen op zijn hoede voor Oranje. "Dit is een zware tegenstander, net als alle andere." Van Gaal kan in ieder geval rekenen op lof van de trainer. "Ik speelde voor Deportivo La Coruña toen Van Gaal bij Barcelona werkte en toen was hij al een grootheid. Het is een eer en een mooi cadeau om tegenover hem te staan. We weten allemaal wat hij heeft betekend voor het voetbal. Velen hebben geprobeerd om hem na te doen."