Explosieve openingsfase levert FC Twente overwinning en plaats vier op

12-12-2021 14:13

FC Twente staat door een overwinning op RKC Waalwijk op de vierde plaats in de Eredivisie. Goals van Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap waren genoeg voor drie punten tegen RKC Waalwijk.

De openingsfase was voor de neutrale kijker bijzonder aantrekkelijk. Twente stond na vijf minuten al op een 2-0 voorsprong. Na twee minuten scoorde Van Wolfswinkel, drie minuten daarna was Vlap aan de beurt.

Daardoor leek RKC meteen lamgeslagen, maar via Jens Odgaard kwamen de Waalwijkers toch weer snel terug in de wedstrijd. De Deense spits schoot de bal hard in de kruising. Twente had daarna mogelijkheden om meer afstand van RKC te nemen, maar had vooral pech. In de tweede helft trapte RKC het gaspedaal in en nam het meer risico, zonder dat dat groot gevaar opleverde.

Twente kreeg via Van Wolfswinkel, Vlap en Virgil Misidjan grote kansen. Omdat die gemist werden, bleef RKC in leven. Een Waalwijks doelpunt werd in de slotfase afgekeurd nadat Twente-doelman Lars Unnerstall de bal losliet. De arbitrage oordeelde dat er een overtreding werd gemaakt. Een minuut voor tijd moest RKC verder met tien man nadat Shawn Adewoye met rood moest vertrekken.

Twente is de nieuwe nummer vier van de Eredivisie en passeert FC Utrecht en SC Cambuur.