Opstellingen

Ziyech wel, Mazraoui niet in basis bij laatste oefenwedstrijd Marokko voor WK

Ziyech wel, Mazraoui niet in basis bij laatste oefenwedstrijd Marokko voor WK

17-11-2022 16:30 Laatste update: 16:40

Hakim Ziyech begint in de basis bij de afsluitende oefenwedstrijd van Marokko voor het WK. De Leeuwen van de Atlas treden tegen Georgië aan zonder ex-Ajacied Noussair Mazraoui vanaf de aftrap binnen de lijnen.

De verwachting is echter dat de Bayern München-rechtsback bij de start van het WK tegen Kroatië 'gewoon' in de basis staat. Naast Mazraoui moeten ook Zakaria Aboukhlal (ex-AZ) en Sofyan Amrabat (ex-FC Utrecht en ex-Feyenoord) genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Mazraoui richt zich bij de nationale ploeg op de linksbackpositie, anders dan hij bij zijn clubs gewend is. Met Paris Saint-Germain-rechtsback Achraf Hakimi is die positie bij Marokko onomstreden. Het oefenduel met Georgië begint om 17.00 uur. In aanloop naar het WK oefende de ploeg van Walid Regragui tegen Paraguay (0-0) en Chili (2-0 zege).

Marokko zit in de groepsfase ingedeeld bij België, Canada en Kroatië. Woensdag begint het toernooi voor de Noord-Afrikanen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!