Toegezongen Cillessen kan weer juichen: NEC loopt in eigen huis over RKC heen

13-11-2022 14:09

NEC heeft in eigen huis afgerekend met RKC Waalwijk. De Nijmegenaren kwamen vroeg op achterstand, maar wisten uiteindelijk met 6-1 te winnen van de Waalwijkers.

De wedstrijd begon veelbelovend in Nijmegen, waar RKC na vier minuten spelen op voorsprong kwam. Dario van den Buijs schoot raak uit een strafschop: 0-1. Vijf minuten later kantelde de wedstrijd, nadat Iliass Bel Hassani met rood het veld moest verlaten. De creatieve linkspoot werd neergehaald, ging verhaal halen bij zijn directe tegenstander en deelde een kopstoot uit. NEC nam na de rode prent het initatief over en kwam op slag van rust op gelijke hoogte via Landry Dimata. De aanvaller schoot een strafschop feillos binnen: 1-1.

In de tweede helft had RKC niks meer te vertellen in De Goffert, waar gedurende de hele wedstrijd Jasper Cillessen werd toegezongen. De NEC-goalie kreeg onlangs te horen dat hij verrassend genoeg niet meegaat naar het WK in Qatar. Wel speelde hij een goede wedstrijd en zag hij zijn ploeg RKC van de mat spelen. Souffian El Karouani, Magnus Mattson, Pedro Marques (2x) en Elayis Tavsan bepaalden de eindstand op 6-1.