Nieuws

Onrust bij Ajax: 'Als je de kleedkamer kwijt bent, ben je als trainer kansloos'

Onrust bij Ajax: 'Als je de kleedkamer kwijt bent, ben je als trainer kansloos'

13-11-2022 09:06

Arnold Bruggink denkt dat Ajax intern moet nagaan wie de beslissingen neemt in Amsterdam. De ESPN-analist denkt dat de onduidelijkheden momenteel doorsijpelen naar de spelersgroep.

Ajax speelde zaterdagavond gelijk bij FC Emmen (3-3), waardoor de crisis in Amsterdam nog even aanhoudt. "Tuurlijk moeten ze gaan nadenken: wat wil je?", begint Bruggink bij ESPN. "Nog belangrijker is denk ik: wie neemt de beslissingen bij Ajax? In de transferperiode is natuurlijk het geluid doorgekomen dat de RvC een aantal hele grote transferbeslissingen heeft tegengehouden." Technisch duo Gerrit Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hebben momenteel niet het veto voor bepalende transfers bij Ajax. "Daar gaat het nu ook over. Wie zit op welke stoel? Dat sijpelt ook door naar beneden."

Ook de verhoudingen tussen de staf en de selectie zijn momenteel onduidelijk bij Ajax, denkt Bruggink. "Als je de kleedkamer kwijt bent en de spelers pakken de macht, dan ben je als trainer kansloos. Gevoelsmatig vanaf de buitenkant is de spelersgroep op dit moment machtiger dan de trainer."

Bruggink denkt de oplossing te weten. "Als Schreuder de steun van bovenaf heeft, dan mag hij de vrije macht hebben van: ik snij er twee of drie tussenuit. Dat is wat Schreuder nu moet doen. Dat is echt de enige manier."

Door het gelijkspel gaat Ajax als nummer twee de acht weken lang durende winterstop in. "Ze moeten nu echt gaan nadenken. Hoe gaan we verder? Welke kant gaan we op? Het is een zege dat ze er nu acht weken tijd voor hebben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!