Nieuws

Lukkien hoopte stiekem op meer: 'Willen aanvallend spelen, ook tegen Ajax'

Lukkien hoopte stiekem op meer: 'Willen aanvallend spelen, ook tegen Ajax'

12-11-2022 23:21

Waar de druiven aan de kant bij Ajax zuur zijn, smaken ze in Emmen toch wat zoeter. Trainer Dick Lukkien was dan ook zeer tevreden na het gelijkspel tegen de Amsterdammers (3-3). Volgens de trainer had er zelfs nog meer in gezeten.

"Na de pauze hebben we Ajax achteruit gespeeld en misten we met Mark Diemers nog een kans. Wij willen aanvallend spelen, ook tegen de landskampioen", aldus de Lukkien voor de camera’s bij ESPN. "Met behulp van een kolkend stadion is dat gelukt. Natuurlijk moet je heel blij zijn met dit resultaat als je 1-3 achter staat in de pauze. Ik ben apetrots op mijn eigen ploeg."

Ondanks het goede resultaat blijft de oefenmeester kalm over het verdere verloop van de competitie. "Als je promoveert, denken mensen gelijk dat je hoog in het rechterrijtje kan blijven. Wij blijven bescheiden en nuchter, want we komen van ver", aldus Lukkien, die gewoon in de Eredivisie wil blijven. "We proberen er in te blijven. Gezien de situatie waarin we verkeren is dit een enorm bonuspunt. Dit geeft houvast."

Op 6 januari speelt Emmen pas weer. FC Twente is dan de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!