Reactie

Voormalig bondscoach De Boer over Cillessen: 'Hij is geen ideale reservespeler'

Voormalig bondscoach De Boer over Cillessen: 'Hij is geen ideale reservespeler'

12-11-2022 13:45
3

Frank de Boer vindt Jasper Cillessen geen ideale reservekeeper. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal denkt dat Louis van Gaal daarom geen plaats heeft in de WK-selectie voor de doelman van NEC.

Cillessen kreeg vrijdagochtend het nieuws ter oren, wat hem heeft doen ontploffen. Onder andere Justin Bijlow krijgt de voorkeur boven de voormalig doelman van Ajax, FC Barcelona en Valencia. "Hij was altijd onomstreden nummer één, maar ik kan me voorstellen dat Van Gaal kiest voor Bijlow”, begint De Boer in de uitzending van Viaplay. “Hij (Bijlow) toont weer de vorm. Hij is nu weer de Bijlow die we graag willen zien. In potentie vind ik dat ook de beste doelman van Nederland."

Eén van de redenen waarom Cillessen niet is opgenomen in de selectie, heeft te maken met het niet zijn van een 'teamplayer', beaamt de voormalig bondscoach. "Hij is gewoon een speler die ten koste van alles elke wedstrijd wil spelen. Je hebt gewoon ideale reservespelers en hij is geen ideale reservespeler. Uiteindelijk ben je ruim een maand onderweg en dan is dat wel een belangrijk iets. Dat is natuurlijk bijzonder jammer voor Jasper, omdat we allemaal wel weten dat hij ook een geweldige keeper is."

Naast Bijlow werden ook Remko Pasveer en Andries Noppert verrast met een uitnodiging voor het toernooi in Qatar. Mark Flekken viste net als Cillessen achter het net.