Nieuws

Meespelen Son nog hoogst onzeker: 'Zullen dagelijks analyseren, er is nog tijd'

Meespelen Son nog hoogst onzeker: 'Zullen dagelijks analyseren, er is nog tijd'

12-11-2022 10:36

Het meespelen van Son Heung-min op het WK in Qatar is nog alles behalve zeker. De Zuid-Koreaanse sterspeler is opgenomen in de WK-selectie, maar is nog herstellende van een oogoperatie.

Son liep in het Champions League-duel met Olympique Marseille een blessure op aan het linkeroog. De aanvaller werd geopereerd, maar bondscoach Pablo Bento weet nog niet of de sterspeler op tijd hersteld is. "We staan in contact met hem en de medische staf van Tottenham. Op dit moment hebben we nog geen informatie over wanneer hij weer kan trainen", zei Bento bij de presentatie van de selectie. "We zullen dagelijks zijn situatie analyseren, er is nog tijd. Het belangrijkste is dat hij zo goed mogelijk herstelt en zich goed voelt."

Bento heeft door de onduidelijkheid rondom de speler van Tottenham Hotspur Oh Hyeon-gyu opgeroepen als 27e speler in het geval dat Son afhaakt. Het afhaken van Son zou een aderlating zijn voor het Zuid-Koreaanse elftal. De dertigjarige aanvaller kwam dit seizoen al dertien keer tot scoren in de Premier League.