Nieuws

Sneijder snapt Van Gaal: 'Cillessen was in 2014 de boel aan het verzieken'

Sneijder snapt Van Gaal: 'Cillessen was in 2014 de boel aan het verzieken'

11-11-2022 22:39
1

Wesley Sneijder weet waarom bondscoach Louis van Gaal heeft besloten om Jasper Cillessen niet mee te nemen naar Qatar. Aan de tafel van Veronica Offside vertelt hij dat de doelman van NEC erg lastig was op het WK van 2014.

"Keepers zijn altijd een beetje apart", steekt Sneijder van wal. "Die zijn altijd op zichzelf, maar als hij niet speelt, geeft hij niet echt support aan de andere keepers. Ik ken keepers die dat wel doen. Die zijn collegiaal en dat is hij niet. Hij is maar met één ding bezig."

"Dat was ook met die wissel met Krul", doelt Sneijder op de kwartfinale in 2014 tegen Costa Rica. "Daarna wilde hij de boel echt verzieken. Ze stonden op het punt om hem naar huis te sturen. Hij trapte tegen een bidon aan na zijn wissel, zo begon het. Hij ging bellen naar huis en zijn familie ging zich ermee bemoeien. Je merkt iets aan zo'n persoon. Hij gaat het groepsproces verstoren. Toen wilde Van Gaal al ingrijpen, dat verhaal heeft hij vast nog op zijn netvlies. Daarom heeft hij deze keuze gemaakt, maar dan moet je niet zeggen dat hij uit vorm is, want dat is niet zo."