Nieuws

Van Gaal wijst favorieten aan voor WK-titel: 'Qua teamspirit wij ook kanshebber'

Van Gaal wijst favorieten aan voor WK-titel: 'Qua teamspirit wij ook kanshebber'

11-11-2022 13:52 Laatste update: 13:56
3

De selecties van de deelnemende landen druppelen langzaam binnen, zo ook die van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal deed op de persconferentie uitspraken over enkele favorieten voor de eindzege, waar hij Oranje ook toe rekent.

Volgens de bookmakers maken de Zuid-Amerikaanse grootmachten Brazilië en Argentinië de meeste kans op de nieuwe WK-titel. Of Van Gaal dat ook zo ziet? "Waarschijnlijk wel, ja op basis van kwaliteit. Maar dat geldt ook voor Frankrijk, al zijn daar wel veel spelers geblesseerd en daarom kunnen ze tegenvallen."

De bondscoach voegde er nog twee bijzondere namen aan toe, waaronder ons eigen land. "Qua teamspirit denk ik dat wij ook kanshebber zijn, maar dat denk ik van Duitsland ook", aldus Van Gaal, die benadrukt dat hij wereldkampioen als doel heeft, in tegenstelling tot de KNVB.

"Volgens mij staat in de doelstelling van de KNVB de kwartfinale. Dat vind ik een realistische doelstelling. We hoeven het niet eens te zijn met elkaar. Maar wij maken grote kans om wereldkampioen te worden. Er zijn weinig trainers die zich zo durven uit te spreken, maar dat zeg ik."

Of Oranje echt wereldkampioen kan worden, gaat blijken. Volgens de bookmakers zijn ze het zevende land in de rangschikking die kans maakt op de wereldtitel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!