Nieuws

Götze vijf jaar na laatste interland naar WK met Duitsland: 'Geniale voetballer'

Götze vijf jaar na laatste interland naar WK met Duitsland: 'Geniale voetballer'

10-11-2022 15:16

Mario Götze mag zich gaan opmaken voor het WK in Qatar met Duitsland. Bondcoach Hansi Flick is blij dat hij kan beschikken over de held van de WK-finale in 2014.

"Ik kan alleen maar zeggen dat Mario helemaal blij is er weer bij te zijn", aldus Flick over Götze. "Wij verheugen ons ook op hem." De speler van Eintracht Frankfurt speelde vijf jaar geleden zijn laatste duel voor de Duitse nationale ploeg. Op het gewonnen WK in 2014 maakte de middenvelder het enige doelpunt in de verlenging van de finale tegen het Argentinië van Lionel Messi.

"We weten allemaal dat Mario een geniale speler is met grootse ingevingen", vervolgt Flick. "Dat zie je in elke wedstrijd. Hij is topfit, hij kan ook drie keer in en week negentig minuten spelen. En daarbij is hij ook nog een geniale voetballer en een mooi mens."

Op 23 november speelt Duitsland zijn eerste duel op het WK. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt tegen Japan. De kans bestaat dus dat de 63-voudig international dan aan de aftrap staat bij de Duitsers.