Nieuws

Memphis mist ook laatste duel van Barcelona in aanloop naar het WK in Qatar

Memphis mist ook laatste duel van Barcelona in aanloop naar het WK in Qatar

07-11-2022 12:51

Memphis Depay is voor het duel met Almeria, dat dinsdag plaatsvindt, niet opgenomen in de wedstrijdselectie van FC Barcelona. Het was voor de aanvaller de laatste kans om nog een wedstrijd te spelen in aanloop naar het WK in Qatar, dat over dertien dagen begint.  

FC Barcelona deelt maandagmiddag via de officiële kanalen de wedstrijdselectie. Gerard Piqué, die het afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd in Camp Nou speelde, is wel aanwezig in de wedstrijdselectie. De naam van Memphis ontbreekt. 

In de Catalaanse wandelgangen gaat inmiddels het gerucht rond dat Memphis langer over zijn herstel doet om geen risico te lopen opnieuw geblesseerd te raken. De aanvaller liep tijdens het Nations League-duel met Polen een bovenbeenblessure op en staat sindsdien aan de kant. Bondscoach Louis van Gaal liet al weten dat Memphis in alle gevallen een sleutelspeler zal zijn, zelfs wanneer de oud-PSV'er een gebrek aan wedstrijdritme kent. 

Nederland trapt 21 november af en treft als eerste land Senegal. Op 25 november volgt Ecuador en op 29 november wordt de groepsfase voor Nederland afgesloten tegen gastland Qatar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!