Schmidt en Benfica overwinteren in CL na winst op Juve, PSG maakt grote indruk

25-10-2022 22:58 Laatste update: 23:06

Roger Schmidt heeft zich met zijn Benfica geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De Portugezen wisten met 4-3 te winnen van Juventus, dat genoegen moet nemen met de Europa League. In Parijs gaf Paris Saint-Germain een galashow en won met 7-2 van Maccabi Haifa.

Benfica - Juventus 4-3

Benfica wist op voorhand dat het aan resultaat genoeg had om te overwinteren. Juventus vocht voor hun laatste kans in Portugal. Na een kwartier spelen kwam Benfica op 1-0 door een kopbal van António Silva. Even later werd de stand gelijk getrokken door een treffer van Moise Keane: 1-1.

Juve kon niet doorpakken en kwam al snel weer op een achterstand. Rafa Silva tekende de 3-1 aan en leek Benfica daarmee in de veilige haven te schieten. Vlak na rust maakte Rafa Silva er zelfs 4-1 van. In de slotfase kwamen de bezoekers nog op 4-3 door treffers van Arek Milik en Weston McKennie, maar het was te laat voor een comeback. Benfica knikkert door de overwinning Juventus uit de Champions League en kan zich opmaken voor de achtste finales.

Paris Saint-Germain- Maccabi Haifa 7-2

Paris Saint-Germain gaf in eigen huis een galashow weg tegen Maccabi Haifa. De Parijzenaars kwamen voor rust al op een 4-1 voorsprong door prachtige treffers van Lionel Messi (2x), Neymar Jr. en Kylian Mbappé. Namens de bezoekers deed Abdoulaye Seck wat terug met twee doelpunten, maar door andermaal Mbappé, een eigen goal van Shon Goldberg en Carlos Soler werd het 7-2 voor PSG, dat zich plaatst voor de volgende ronde van het miljardenbal.