Nieuws

'Emery topkandidaat als Villa-coach, club bereid om miljoenen neer te leggen'

'Emery topkandidaat als Villa-coach, club bereid om miljoenen neer te leggen'

24-10-2022 20:47 Laatste update: 21:30

Unai Emery is de voornaamste kandidaat om de nieuwe coach van Aston Villa te worden. Dat melden meerdere Engelse en Spaanse nieuwsbronnen, waaronder ook de BBC. Villa kampt sinds vorige week met een trainersvacature, nadat Steven Gerrard werd ontslagen.

Zo zouden er maandagavond al gesprekken gaande zijn geweest om de 50-jarige Spanjaard naar Birmingham te halen. Emery is op dit moment werkzaam bij Villarreal, waar hij nog een contract tot medio 2023 heeft. Het bestuur van de Engelse club lijkt echter bereid om miljoenen neer te leggen en dat af te kopen. Hij was al eens eerder werkzaam in de Premier League, in het seizoen 2018/2019 bij Arsenal. Met The Gunners haalde de oud-coach van onder meer Sevilla en PSG de finale van de Europa League.

Aston Villa won afgelopen zondag met 4-0 van Brentford. Interim-trainer Aaron Danks staat er momenteel aan het roer. Het is nog maar de derde competitiezege voor de paarsblauwen, die momenteel de veertiende plek in bezit nemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!