Nieuws

Ten Hag: 'Zeker een verdiend punt, we hebben de wedstrijd gedomineerd'

Ten Hag: 'Zeker een verdiend punt, we hebben de wedstrijd gedomineerd'

23-10-2022 08:03

Manchester United speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen Chelsea. Mede door de hulp van de doellijntechnologie keerde de ploeg van Erik ten Hag met een punt huiswaarts.

United trok de stijgende lijn van de afgelopen weken door. The Mancunians speelde sterk en kwamen tot meerdere kansen. Het eerste doelpunt viel pas in de slotfase toen Jorginho aan de andere kant mocht aanleggen vanaf elf meter. In de extra tijd was het Casemiro die United een punt bezorgde door de bal achter Kepa Arrizabalaga te koppen. Echter was er de hulp van de doellijntechnologie voor nodig om het doelpunt te tellen. "Goal is goal", sprak Ten Hag gevat over het doelpunt bij Viaplay. "Het was een verdiend punt. Zeker de eerste helft hebben wij de wedstrijd gedomineerd. We speelde heel erg goed. In die fase werden kansen gecreëerd, maar die moet je dan maken."

Volgens Ten Hag was de eerste helft stukken beter dan de tweede. De manager neemt het zijn ploeg deels kwalijk dat het in de tweede helft aan de bal minder liep. "We hadden veel meer van kant moeten wisselen en rustig aan de bal moeten blijven. We waren veel te direct. Als je rustig blijft aan de bal en van kant blijft wisselen, dan vind je de ruimtes wel om gevaarlijk te worden. Dat werden we de tweede helft niet meer." Volgens Ten Hag lag het gebrek aan gevaar in de tweede helft aan de frisheid van de spelers. Na vier wedstrijden in tien dagen zag de Nederlander vermoeidheid binnen zijn selectie.   

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!