Wedstrijdverslag

Manchester United houdt punt over aan duel met Chelsea na twee late treffers

Manchester United houdt punt over aan duel met Chelsea na twee late treffers

22-10-2022 20:25 Laatste update: 20:26

Manchester United en Chelsea FC hebben het zaterdag tot de laatste minuut spannend gehouden. De ploeg van manager Erik ten Hag was dominant op Stamford Bridge, maar kwam in de slotfase op achterstand. Casemiro redde in de slotminuut een punt voor The Red Devils

Ten Hag begon met de gebruikelijke elf namen aan de wedstrijd en zette Luke Shaw weer op de linksbackpositie, waardoor Tyrell Malacia op de bank moest plaatsnemen. Cristiano Ronaldo was geschorst vanwege zijn gedragingen tijdens het duel met Tottenham Hotspur. United begon sterk aan het duel en zag hoe Antony binnen tien minuten op Kepa Arrizabalaga. De omstreden doelman is bezig met een topseizoen bij Chelsea en hield zijn ploeg meermaals op de been in de eerste helft. 

Chelsea had moeite met United, maar mocht wel een schot op de lat registreren van Trevor Chalobah. Raphael Varane greep halverwege de tweede helft naar zijn dijbeen en verliet in tranen het veld. Wat de blessure inhoudt voor de WK-kansen van de Fransman, is nog niet duidelijk. 

The Blues kwamen steeds beter in het duel, maar wist weinig kansen te creëeren. In de slotfase trok de thuisploeg alsnog aan het langste eind en was het Jorginho die zijn ploeg op voorsprong zette. De ploeg van Graham Potter leek aan het langste eind te gaan trekken, maar een treffer van Casemiro zorgde in de 94ste minuut voor de gelijkmaker. 

Door de remise zijn Chelsea en United niet veel opgeschoten. Chelsea blijft vierde staan, maar ziet United op slechts één punt achterstand. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt respectievelijk zes en zeven punten, al moeten The Gunners dit weekend nog in actie komen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!