Nieuws

Slot in persconferentie: 'Kökçü gewoon weer aanvoerder, Hancko op tijd fit'

Slot in persconferentie: 'Kökçü gewoon weer aanvoerder, Hancko op tijd fit'

21-10-2022 14:33 Laatste update: 14:36

Feyenoord speelt zaterdag in de eigen Kuip tegen Fortuna Sittard. Trainer Arne Slot besprak voorafgaand aan de wedstrijd op de persconferentie over de stand van zaken rondom zijn team. Daarin kwamen onder meer Orkun Kökçü en David Hancko ter sprake.

Kökçü weigerde afgelopen zondag wegens geloofsovertuigingen om de OneLove-aanvoerdersband te dragen in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen AZ. Daarom deed Gernot Trauner dat. Slot vertelt echter dat de middenvelder tegen Fortuna gewoon weer de aanvoerder zal zijn. "Dat heb ik vorige week ook al gezegd en ik heb er van de week met hem over gesproken. Wij hebben vorige week uitgedragen wat we wilden uitdragen. Kökçü wil daar geen uithangbord van zijn. Morgen is hij weer onze aanvoerder", aldus Slot. "Niemand vindt de commotie prettig, maar de reden dat hij die band niet wilde dragen was omdat hij een ontzettende geloofsovertuiging heeft. Hij gaat dan niet twijfelen of hij het juiste heeft gedaan."

David Hancko viel zondag met een blessure aan zijn achilles uit, maar Slot verwacht de Slowaak morgen gewoon bij de selectie. "Hij heeft donderdag en vrijdag meegetraind. Als het zo blijft als dat het nu is, kan hij zaterdag gewoon minuten maken. Ik wil echter niet teveel risico's nemen."