Breaking news

Ten Hag maakt statement: 'Ronaldo komend weekend niet bij wedstrijdselectie'

Ten Hag maakt statement: 'Ronaldo komend weekend niet bij wedstrijdselectie'

20-10-2022 19:00 Laatste update: 19:18
1

Cristiano Ronaldo wordt komend weekend niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Manchester United voor het duel met Chelsea. Dat meldt de club via zijn officiële kanalen.

'Cristiano Ronaldo maakt geen deel uit van de selectie van Manchester United voor de Premier League-wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea. De rest van de ploeg is volledig gefocust op de voorbereiding van die wedstrijd', schrijft de Premier League-club in een kort statement op de clubsite.

Erik ten Hag deed woensdagavond geen beroep op de Portugese superster. Dit zorgde voor veel onvrede bij Ronaldo, die voor het laatste fluitsignaal Old Trafford verliet. Voor aanvang van het duel met The Spurs gaf Ten Hag tekst en uitleg over de reservebeurt van Ronaldo. De Nederlandse manager gaf aan voor Marcus Rashford te kiezen, omdat de Engelsman voor meer 'dynamiek' zorgde in het aanvalsspel van Manchester United.

Na afloop van het duel met Tottenham reageerde de voormalig trainer van Ajax op het bijzondere voorval. "Ik kijk er niet naar", reageerde Ten Hag desgevraagd. "Ik ben blij met de overwinning en ik kijk naar het team. Andere zaken regel ik morgen (donderdag, red.) wel. Dan zullen we ermee dealen."