Nieuws

Buijs reageert op ontslag bij Mechelen: 'Als je weinig wint, komen dingen op gang'

Buijs reageert op ontslag bij Mechelen: 'Als je weinig wint, komen dingen op gang'

18-10-2022 16:51

Danny Buijs heeft zich uitgelaten over zijn ontslag bij KV Mechelen. De Nederlandse trainer werd na twaalf wedstrijden de laan uitgestuurd bij de Belgische club en betreurt het besluit van de clubleiding. 

Buijs gaat in over zijn ontslag in gesprek met de Gazet van Antwerpen. "Als je weinig wint, weet je dat er dingen op gang komen. Zo gaat dat nu eenmaal in topsport. Er was voor mij in deze periode weleens sprake van onrust of wrijving. We pakten niet veel punten en we zaten met veel blessures. Soms is er ook niet echt één bepaalde reden waarom iets fout loopt."

Dat het niet goed liep, was duidelijk. Mechelen wist slechts drie van de eerste twaalf wedstrijden en is te vinden op de dertiende plek in de Jupiler Pro League. Buijs koestert geen wrok na het verbreken van de samenwerking. "Maar ik ben de club oprecht dankbaar dat ze mij de kans hebben gegeven om voor het eerst een buitenlandse club te trainen. Ik heb hier in die paar maanden veel geleerd. De samenwerking met Tom Caluwé en ook met de andere mensen binnen de technische staf was erg goed. KV Mechelen is en blijft een heel mooie club met een geweldige sfeer tijdens thuiswedstrijden."

Steven Defour zal de komende tijd als interim-hoofdtrainer door het leven gaan. Buijs heeft er geen moeite mee dat zijn voormalig assistent zijn werk overneemt. "Daar heb ik geen enkele moeite mee, de clubleiding heeft die keuze gemaakt en ik gun het Steven. Ik ben er zeker van dat het goed komt met KV Mechelen", besluit Buijs.