Nieuws

Van Hanegem verdedigt Kökcü: 'Ik heb niets met achter een bureau bedachte acties'

Van Hanegem verdedigt Kökcü: 'Ik heb niets met achter een bureau bedachte acties'

17-10-2022 07:19

Feyenoorder Orkun Kökcü raakte afgelopen zondag in opspraak doordat hij de regenboogband niet wilde dragen. De 21-jarige middenvelder voelde zich niet de aangewezen persoon om de actie te supporten. Willem van Hanegem heeft er niet zo’n moeite mee.

Voor aanvang van de wedstrijd in Alkmaar tegen AZ, bracht Kökcü samen met Feyenoord een statement naar buiten. Daarin benadrukte dat hij iedereen respecteert, alleen dat hij door zijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon is om de regenband te dragen.

'Kökcü moet dat wat mij betreft lekker zelf weten', stelt Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. 'Ze raakten maar niet uitgepraat over het feit dat Orkun Kökcü de aanvoerdersband met al die kleurtjes niet wilde dragen tegen AZ. Want als je even niet in de pas loopt, duikt de hele goegemeente erop tegenwoordig.'

'Natuurlijk moet er voor iedereen plaats zijn in het leven en zeker ook in de de voetballerij', vervolgt Van Hanegem. 'Hoe je eruit ziet of waar je voorkeur in de liefde ligt; het mag echt allemaal niets uitmaken. Maar ik heb niets met al die achter een bureau bedachte acties waar zo’n gedwongen karakter omheen hangt.'

Iets waar Kökcü zeker niet in opspraak zal komen, is zijn prestaties op het voetbalveld. De Turks international was weer één van de regisseurs op het middenveld en wist weer tot scoren te komen voor Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!