Nieuws

Ten Hag: 'We braken ze, maar we vergaten om Newcastle United te killen'

Ten Hag: 'We braken ze, maar we vergaten om Newcastle United te killen'

16-10-2022 20:07 Laatste update: 20:20

Manchester United wist zaterdag niet af te rekenen met Newcastle United in eigen huis (0-0). Desondanks is Erik ten Hag tevreden met hetgeen zijn elftal op de mat legde op Old Trafford.

Ondanks het feit dat het meeste balbezit en de kansen voor United waren, werd er niet gescoord. "Ik ben teleurgesteld door het resultaat, maar tevreden over de prestatie", zegt Ten Hag na afloop van het duel op de persconferentie. "Ik zag een aantal elementen samenkomen hoe we willen spelen. We zetten de hele wedstrijd goed druk. We speelden in de tweede helft in balbezit beter en we waren zwaar dominant in de tweede helft."

Tevredenheid overheerst bij Ten Hag, ondanks de twee punten die zijn ploeg liet liggen. "We waren fysiek en mentaal heel sterk tegen één van de fysiekste tegenstanders uit de competitie. Ze hadden allemaal kramp, omdat we hen lieten rennen. We braken ze, maar killden ze niet door te scoren", vervolgt hij cryptisch.

Er had dan ook maar één team verdiend om te winnen. "We hadden de kansen met Rashford (kopbal net naast, red.) en Fred (voor een leeg goal naast schieten, red.)... Dat gebeurt in het voetbal. We zijn teleurgesteld met het resultaat, maar blij met ons optreden."