Nieuws

'Ajax-scouts worden niet serieus genomen: 'Organisatorisch is het echt een chaos''

'Ajax-scouts worden niet serieus genomen: 'Organisatorisch is het echt een chaos''

14-10-2022 21:13 Laatste update: 21:26

Het is organisatorisch een chaos bij Ajax, stelt clubwatcher Mike Verweij. De gerespecteerde scouts zouden niet meer serieus genomen worden en ook binnen de jeugdopleiding gaat er veel fout.

"Schreuder is in een organisatie terecht gekomen waar Marc Overmars is weggegaan, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar net komen kijken en waar Edwin van der Sar zich met het technische beleid is gaan bemoeien", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ga er maar aanstaan als trainer. Dan moet je een stem hebben in aankopen omdat Hamstra en Huntelaar niet op hun scouts Henk Veldmate en Hans van der Zee vertrouwen, die in het verleden geweldige aankopen hebben voorbereid. Er moesten zoveel basisspelers worden vervangen, dat is niet makkelijk. Ik snap wat Schreuder zegt, maar Ajax moet kijken naar hoe mank het gaat in de organisatie."

Verweij vindt het raar dat de gerespecteerde scouts niet gehoord worden. "Overmars had in het begin veel moeite om zijn vertrouwen te stellen in scouts. Nadat Veldmate overkwam van FC Groningen zijn Davinson Sánchez, David Neres, Antony, Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Nicolas Tágliafico gehaald. Dat is een succesformule gebleken. Nu is er niets van de scouting gekomen."

"Je ziet ook dat het in de jeugdopleiding fout gaat", vervolgt Verweij. "Youri Regeer speelde onder Erik ten Hag regelmatig in het eerste. Hem is gevraagd om alsjeblieft bij te tekenen, maar die ziet in de laatste tien minuten van de wedstrijd tegen Napoli ineens Bassey rechtsback lopen. Organisatorisch is het echt een chaos bij Ajax."