Nieuws

Noppert komt van ver: Is het misschien niet beter als je iets anders gaat doen?

Noppert komt van ver: "Is het misschien niet beter als je iets anders gaat doen?"

12-10-2022 12:40 Laatste update: 12:46
3

Het verhaal van Andries Noppert is inmiddels bekend. De doelman brak pas op late leeftijd écht door in de Eredivisie en heeft zich binnen een jaar opgewerkt tot het Nederlands elftal. Dat had heel anders kunnen lopen, weet ook zijn vader.

Noppert stond in 2020 onder contract bij FC Dordrecht en zakte steeds verder af. De keeper liep vlak na het tekenen van zijn contract een zware blessure op en een contractverlenging leek er al snel niet in te zitten. Ook bij sc Heerenveen, NAC en het Italiaanse Foggia wilde het niet vlotten met zijn carrière. Het voortbestaan van zijn profbestaan kwam andermaal in het gedrang. "Andries, jongen", begint Noppert senior. "Is het misschien niet beter als je iets anders gaat doen?", vroeg de vader van de doelman destijds, schrijft Voetbal International.

Toch gaf Noppert niet op. Na een revalidatieperiode tekende de 28-jarige keeper een contract bij Go Ahead Eagles. Daar veroverde de doelman vorig jaar een basisplaats en na een goed jaar verdiende hij een transfer naar oude liefde sc Heerenveen. De goede lijn trok Noppert door bij de Friezen, waarna hij werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Tot een debuut onder Louis van Gaal kwam het nog niet.

Toen de definitieve selectie bekend werd gemaakt, belde middenvelder en goede vriend Joeri de Kamps de keeper direct op. "Weet je wat hij zei na zijn oproep voor Oranje? Het is toch ongelooflijk, Joeri. Ze zijn er gewoon ingetrapt met zijn allen. Vervolgens hebben we met zijn tweeën keihard gelachen. Dat is Andries."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!