Nieuws

Noppert vertelt over Oranje-penaltyproef: 'Ik dacht: verdomme, dat klopt!'

Noppert vertelt over Oranje-penaltyproef: 'Ik dacht: verdomme, dat klopt!'

11-10-2022 16:18

Andries Noppert heeft bij Omrop Fryslân teruggeblikt op de penaltyproef bij Oranje. De Friese doelman heeft dingen over zichzelf geleerd tijdens de periode bij het Nederlands elftal en denkt te weten hoe hij een plekje in de WK-selectie kan verdienen.

Onder leiding van oud-volleybalcoach werden Noppert en zijn collega's onderworpen aan een penaltytest. Uitgevoerd op een wetenschappelijke manier, waarvan de details (nog niet) bekend zijn. "Ze willen kijken of dat werkt", vertelt Noppert in de Sportcast van Omrop Fryslân. "We hebben testen gedaan om te kijken hoe je in elkaar zit. Het heeft te maken met het brein. Dan kunnen ze zien hoe je in elkaar steekt."

Noppert, die zichzelf als 'vrij nuchter' omschrijft, is verrast door de uitkomsten. "Maar toen hij vertelde hoe ik in elkaar zit, dacht ik: verdomme, dat klopt. Hoe ik dan in elkaar zit? Dat mag ik nog niet verklappen. Dat moet nog uitkomen", vervolgt hij lachend. Tijdens de test wist Noppert één strafschop te keren: Die van Kenneth Taylor. Remko Pasveer lukte het bijvoorbeeld niet om een penalty te keren.

Dat Noppert zich afgelopen maand ineens terugvond in de selectie van het Nederlands elftal had hij vooraf 'nooit bij stilgestaan'. Over één maand kan hij zomaar actief zijn op het eindtoernooi in het Qatar. "Ik kan maar één ding doen en dat is goed keepen. Voor de rest heb ik het niet in de hand."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!