Nieuws

Blind ziet Ajax schrikken van tik: 'Terug naar de basis als je uit vorm bent'

Blind ziet Ajax schrikken van tik: 'Terug naar de basis als je uit vorm bent'

08-10-2022 18:53

Daley Blind zag geen vuiltje aan de lucht bij Ajax tot de 1-3 zomaar binnenviel. Remko Pasveer zat mis en dat zorgde voor geloof bij Volendam. Volgens de verdediger, die centraal stond in het uitduel, moet de ploeg beter tegen bepaalde tegenslagen kunnen. 

Blind geeft toe dat Ajax het laatste half uur volledig door het ijs zakte. "Ik denk dat er tot de 0-3 niks aan de hand was. Daarna raakten we de controle kwijt, dat was wel duidelijk", stelt Blind tegenover ESPN na de wedstrijd. De verdediger maakt zich nog geen zorgen over de vorm van de ploeg. "Niet echt zorgen, maar we sukkelen er de laatste tijd mee. We zijn niet in grootse vorm en dan kan een tikje zoals de 1-3 moeilijkheden opbrengen bij het elftal. Het belangrijkste is dat je blijft doen wat je moet doen en je vasthoudt aan bepaalde regels waar je op kan terugvallen. Dat is iets waar we kritisch op moeten zijn."

Volgens de ervaren verdediger moet Ajax de afspraken goed blijven volgen, anders gaat het mis. "Als je niet goed in vorm bent, moet je terug naar de basis en afspraken nakomen. Dat is wel duidelijk. Het wordt genoeg besproken in de kleedkamer, dus dat hoef ik hier niet te vertellen."

"Er gebeurt veel in zo'n wedstrijd en we hadden vijf wissels. Dan verandert er een hoop en zie je  dat we het na de 1-3 moeilijk hebben. Het belangrijkste is dat we deze wedstrijd hebben gewonnen, nu alles vergeten en weer door", vervolgt Blind, die niet veel kwijt wil over de sfeer binnen de ploeg na de 1-6 oorwassing tegen Napoli. "De sfeer is niet optimaal. Wat we binnenkamers bespreken en vertellen, blijft gewoon bij ons", besluit Blind.