Live

LIVE: Feyenoord speelt gelijk bij Midtjylland, AZ wint thuis van Apollon Limassol

LIVE: Feyenoord speelt gelijk bij Midtjylland, AZ wint thuis van Apollon Limassol

06-10-2022 22:56 Laatste update: 22:49

PSV neemt het donderdagavond in de Europa League om 18.45 uur op tegen FC Zürich in Zwitserland. Om 21.00 uur starten de partijen van Feyenoord en AZ Alkmaar. De Rotterdammers spelen in de Europa League uit bij FC Midtjylland, terwijl de Alkmaarders het in de Conference League opnemen tegen Apollon Limassol

PSV verkeert in een niet al te beste vorm. De Eindhovenaren verloren dit weekend met 3-0 van SC Cambuur. Ook in de Europa League wil het vooralsnog niet vlotten bij de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy. Tegen Bodo/Glimt speelde PSV 1-1 gelijk in een wedstrijd die ze ook hadden kunnen verliezen. Het duel met Arsenal ging niet door wegens het overlijden van Queen Elizabeth.

Feyenoord kende een wisselend Europa League-seizoen tot nu toe. De Rotterdammers waren kansloos uit bij Lazio Roma (4-2 verlies), maar wonnen in eigen huis wel met overduidelijke cijfers van Sturm Graz (6-0). Daardoor staat het team van coach Arne Slot momenteel eerste in de groep. Die plaats willen de Rotterdammers tegen de Denen voorlopig veiligstellen. 

AZ is zowel in de Conference League als in de Eredivisie voortvarend gestart dit seizoen. De ploeg van coach Pascal Jansen bezet in beide competities de eerste plaats. Afgelopen weekend wonnen de Alkmaarders met 1-4 bij FC Groningen. In de Conference League is AZ nog zonder puntverlies de groepsleider.