Nieuws

Becker op zijn plek bij Union: 'Over Leicester wordt nog niet gesproken'

Becker op zijn plek bij Union: 'Over Leicester wordt nog niet gesproken'

01-10-2022 12:10

Sheraldo Becker is in vorm bij Union Berlin. De aanvaller staat met zijn ploeg bovenaan de Bundesliga en mag zich tot nu toe kronen tot topscorer van de competitie. In gesprek met VoetbalPrimeur gaat de Surinamer in op het nu al fantastische seizoen.

Becker verkeert bij Union momenteel in topvorm. De Surinamer vond al zes keer het net en assisteerde al drie maal. Nu Union bovenaan staat in de Bundesliga gaan de vragen al snel over Leicester City en een mogelijk kampioenschap. "Natuurlijk, daar ben ik de laatste tijd vaak aan herinnerd. Maar iedereen binnen de club is heel rustig. We zijn een heel fijn, warm cluppie. Iedereen weet wat zijn job is. Op het veld zie je dat terug", verteld Becker. "We gaan uiteraard pakken wat we kunnen pakken, maar over Leicester wordt niet gesproken." Waar wel over gesproken wordt, is de doelstelling van Union. "We willen zo snel mogelijk de veertig punten halen, dan zijn we safe."

In zijn eerste jaren bij Union moest Becker soms genoegen nemen met een invalbeurt. Echter begon de spits te scoren en kreeg hij het vertrouwen van de club. "Door dat vertrouwen, heb ik ook verlengd bij Union. Ik wilde er alles aan doen om aan de start van de competitie een basisplaats te hebben. Het heeft wel mooi uitgepakt, denk ik."Op de vraag of hij liever de Champions League in gaat of topscorer van de Bundesliga wordt moet de aanvaller even nadenken, maar geeft dan een gevat antwoord. "Dan denk ik topscorer. Als ik zoveel goals als Lewandowski maak, komen we toch wel in de Champions League", lacht hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!