Nieuws

Ngonge na disciplinaire straf en gesprekken met psycholoog terug bij Groningen

Ngonge na disciplinaire straf en gesprekken met psycholoog terug bij Groningen

26-09-2022 17:44

Cyril Ngonge keert terug in de eerste selectie van FC Groningen. De aanvaller was sinds 8 september geen onderdeel meer van de hoofdmacht om disciplinaire redenen.

Door de verbanning uit het eerste elftal moest Ngonge de afgelopen weken meetrainen met O21. Toen Groningen bekendmaakte dat de Belg uit de selectie was gezet, werd niet verteld waarom en voor hoe lang dit zou zijn. De terugkeer heeft Ngonge vooral aan zichzelf te danken, laat de Trots van het Noorden weten op de clubsite.

"We hebben de afgelopen periode veelvuldig met Cyril gesproken en een aantal gesprekken gevoerd waar ook een psycholoog van de club en een mentaal begeleider van Cyril bij aanwezig was", aldus Wormuth. "Na de gesprekken binnen deze driehoek hebben is besloten om Cyril weer bij de selectie te halen zodat hij nu kan laten zien de boodschap te hebben begrepen."

Door de disciplinaire straf miste Ngonge de duels met SC Cambuur en Sparta Rotterdam. Het eerstvolgende duel wat op het programma staat is de thuiswedstrijd tegen AZ komend weekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!