Nieuws

Krul belde Van Gaal af: 'Sowieso niet bij WK-selectie, dat is de consequentie'

Krul belde Van Gaal af: 'Sowieso niet bij WK-selectie, dat is de consequentie'

21-09-2022 19:37

De keeperskwestie bij het Nederlands elftal blijft de gemoederen bezig houden. Tim Krul lijkt op basis van zijn statistieken de meest geschikte penaltykiller. De Norwich City-doelman heeft Louis van Gaal laten weten te bedanken voor een rol als invalkeeper.

Dat meldt de bondscoach van het Nederlands elftal op de persconferentie. Van Gaal wordt gevraagd of hij ook aan Krul gedacht heeft voor de speciale penaltytraining die hij voor zes Nederlandse keepers belegde. De ervaren Krul geldt als ervaringsdeskundige wanneer het aankomt op het stoppen van penalty's. Op het WK 2014 in Brazilië kwam hij in de verlenging binnen de lijnen voor Jasper Cillessen om zich te ontfermen over de strafschoppen.

Met twee gestopte penalty's groeide hij uit tot held van Oranje, waardoor de volgende ronde op het WK werd bereikt ten koste van Costa Rica. Een dergelijke trainingsstage ziet Krul niet zitten. "Hij heeft mij gebeld om te zeggen dat hij daarvoor past, daar kan ik me wel iets bij voorstellen", zegt Van Gaal. "Dan is er natuurlijk geen toekomst. De consequentie van zijn beslissing is, dat hij sowieso niet bij de WK-selectie zit."

Toch baalt Van Gaal van het besluit van de goalie. "Ik vind het jammer, omdat ik ook de cijfers ken van de keepers. Hij paste ervoor." Dinsdag liet de bondcoach van Oranje de niet geselecteerde Justin Bijlow en Kjell Scherpen naar het trainginskamp van het Nederlands elftal komen om strafschoppen tegen te houden. Zo wil Van Gaal zich perfect voorbereiden op een eventuele penaltyserie in Qatar.