Nieuws

Liverpool nog geen 'geoliede machine': 'Beter dat Ajax ze nu tegenkomt'

Liverpool nog geen 'geoliede machine': 'Beter dat Ajax ze nu tegenkomt'

13-09-2022 12:32

Jan Kromkamp verwacht een mooi duel op Anfield dinsdagavond tussen Liverpool en Ajax. Volgens de oud-verdediger van The Reds is het een voordeel dat Ajax nu al uit bij de Engelse grootmacht speelt.

"Het wordt heel interessant. Ik ben ook benieuwd. Ajax is in goeden doen, terwijl Liverpool natuurlijk ook een klasseploeg blijft", aldus Kromkamp tegenover het Algemeen Dagblad. Liverpool verloor vorige week met 4-1 van Napoli en ook in de competitie wil het nog niet vlotten. "Ze zijn dit seizoen met wat mindere uitslagen begonnen. Ik denk dat ze er nu vol op vliegen. Dan is het aan Ajax of ze een beetje onder die druk uit kunnen spelen. En Ajax lukt dat vaak wel. Daarom verwacht ik ook een leuke pot voetbal."

De Europese avonden op Anfield zijn over het algemeen magisch. Weinig ploegen weten er met de overwinning vandoor te gaan op de heilige bodem van Liverpool. "Het is niet zo dat je er niet kunt winnen. Ik kwam net over van Villarreal naar Liverpool en mocht in Europese duels niet meedoen, maar toen zag ik dat het Ronald Koeman met Benfica wel lukte. Het is moeilijk, maar het kan. Dan moet je met lef spelen. Dat zit in de spelopvatting van Ajax. Dat was onder Erik ten Hag zo en nu onder Alfred Schreuder ook", aldus Kromkamp.

Kromkamp ziet het als een voordeel dat Ajax nu al uit naar Anfield moet. "De kwaliteit die nodig is, heeft Ajax. Liverpool is nog niet de geoliede machine die het was. Hoe later je ze treft, hoe groter de kans dat ze warmgedraaid zijn. Daarom is het denk ik beter om Liverpool nu tegen te komen."

Liverpool en Ajax trappen 21.00 uur de tweede groepswedstrijd in de Champions League af. The Reds gaan op jacht naar de eerste drie punten, terwijl Ajax op zes punten kan komen na de overwinning op Rangers FC.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!