Opstellingen

Verwachte opstellingen: één wijziging door Schreuder, Ajax-weerzien met Núñez

Verwachte opstellingen: één wijziging door Schreuder, Ajax-weerzien met Núñez

13-09-2022 06:46

Ajax speelt dinsdagavond de tweede groepswedstrijd in de Champions League uit bij Liverpool. Naar alle waarschijnlijkheid voert trainer Alfred Schreuder één wijziging door ten opzichte van de opstelling tegen sc Heerenveen afgelopen weekend.

De verwachting is dat Mohammed Kudus wéér in de basis begint ten faveure van Brian Brobbey. De Ghanees international zal in de aanval ondersteund worden door Steven Bergwijn op links en Dusan Tadic op rechts. Ten opzichte van het duel met sc Heerenveen is er één wijziging: Steven Berghuis start in de basis in plaats van Davy Klaassen, aldus het Algemeen Dagblad.

In de verdediging verwacht de krant dat Calvin Bassey 'gewoon' aan de aftrap zal verschijnen. De linksbenige centrumverdediger viel geblesseerd uit tegen Heerenveen, maar lijkt op tijd fit voor het treffen met de Engelse grootmacht. Jurriën Timber start als gewoonlijk naast Bassey in het centrum. Daley Blind en Devyne Rensch zijn de backs.

Liverpool verloor de eerste Champions League-speelronde met liefst 4-1 bij Napoli en jaagt dus op eerherstel. Naar alle waarschijnlijkheid start Ajax-beul Darwin Núñez als spits van The Reds. De Uruguayaans international maakte vorig seizoen nog het beslissende doelpunt in het tweeluik van Benfica met Ajax, waardoor de Amsterdammers uitgeschakeld werden. Liverpool en Ajax trappen om 21.00 uur af op Anfield.

Vermoedelijke opstellingen:
Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas; Milner, Fabinho, Thiago; Salah, Núñez, Díaz
Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor, Berghuis; Tadic, Kudus, Bergwijn

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!