Nieuws

'Álvarez ontsnapte tegen Heerenveen, heb daar wel eens twee keer geel voor gezien'

'Álvarez ontsnapte tegen Heerenveen, heb daar wel eens twee keer geel voor gezien'

12-09-2022 08:46

Kenneth Perez en Mario Been zijn van mening dat Édson Álvarez goed wegkwam met zijn overtreding in het duel tussen Ajax en sc Heerenveen. De Mexicaan beging eerst een onreglementaire tackle op de tegenstander en schoot vervolgens vervelend de bal weg. De Deense analist en oud-voetballer was niet onder de indruk van de actie en trekt ook zijn twijfels bij scheidsrechter Edwin van de Graaf. 

Been licht het onderwerp uit in Dit Was Het Weekend en stelt dat Álvarez goed wegkwam met slechts geel. "Hij krijgt geel en schiet daarna een bal weg. Ik heb weleens gezien dat daar een dubbele gele kaart op volgt", stelt de Deen. 

Scheidsrechter Van de Graaf gaf na afloop uitleg over zijn besluit geen rode kaart te geven. "Het achterliggende idee van een gele kaart bij het wegtrappen van de bal is ook dat je het spel ophoudt. Dat is nu niet het geval, want ik neem zelf de tijd om m'n administratie op orde te krijgen. Ik was niet van plan hier een tweede gele kaart voor te geven. Dan komt er ook veel gedoe en heb ik heel wat uit te leggen, denk ik", stelde de scheidsrechter. 

Vooral de laatste zin verbaast Perez. "Wat zegt hij nou eigenlijk op het laatst?", vraagt de Deense analist zich hardop af. "Dan moet ik het uitleggen aan Ajax, dat wil ik liever niet. De topclubs hebben grotere stadions en meer publiek. Een mens is daar sneller van onder de indruk. Je ziet toch ook continu scheidsrechters die dolletjes maken met de absolute sterspelers? Daar krijgen ze een goed gevoel bij", sneert Perez. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!