Nieuws

Wormuth over het terugzetten van Ngonge: 'We willen het beste voor iedereen'

Wormuth over het terugzetten van Ngonge: 'We willen het beste voor iedereen'

09-09-2022 21:09

Frank Wormuth heeft tekst en uitleg gegeven over het terugzetten van Cyril Ngonge naar het tweede elftal. Volgens de trainer van FC Groningen moest hij een signaal afgeven.

Donderdag kwam het nieuws naar buiten dat Ngonge terug is gezet naar het O21-elftal. De aanvaller zal er niet bij zijn als de hoofdmacht het komend weekend opneemt tegen SC Cambuur. "Een vader moet zijn kinderen soms iets vertellen of laten voelen. Elke vader of moeder heeft daar problemen mee, maar uiteindelijk helpen we ze en dan begrijpen ze het later. Ik begrijp nu mijn ouders, maar dat is te laat", vertelt Wormuth lachend op de persconferentie. 

"Het is geen fout, maar een educatieve pedagogische maatregel vanwege misstappen die niet in de norm passen", vervolgt de Duitser. "Wij willen een ploeg op het veld zien, maar een ploeg begint niet op het veld. Hier is de ploeg belangrijker dan de speler en nu is de speler aan de beurt om te veranderen, maar we willen het beste voor iedereen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!